Verbouwing Zoeterwoudsesingel te Leiden

Zoeterwoudsesingel 16 te Leiden wordt in samenwerking met MW architectuur uitgevoerd. Dit gemeentelijk monument wordt gerenoveerd en aangepast aan de wensen van de nieuwe bewoners.

De voorgevel maakt onderdeel uit van een architectonisch ontwerp dat vanaf nummer 15 tot en met 22 geldt. Het desbetreffende pand, nummer 16, heeft een fraaie voorgevel met grote schuiframen. Op de begane grond, links t.o.v. de voordeur, is de verdeling van het bovenlicht verdwenen en zal tijdens de restauratie worden hersteld. Het oorspronkelijke enkel glas wordt vervangen door dun monumentaal dubbel glas. Dit glas isoleert de woning beter maar schaad het monumentale beeld niet.De achtergevel is voorzien van vernieuwde stalen puien. Deze worden vervangen door houten kozijnen en zijn geconstrueerd volgens het historische details. De vernieuwde dakkapellen worden vervangen door houten kozijnen waardoor er een harmonisch beeld ontstaat.

Ook bij een monumentaal pand is het mogelijk passende maatregelen te nemen op het gebied van duurzaamheid. Het huidige energielabel G daalt door de restauratie naar energielabel B. Dit wordt bereikt door het isoleren van het dak, het toepassen van isolerend glas in de vensters, het plaatsen van PV- panelen en zonnecolectoren op de dakkapellen. Hierdoor zal het energieverbruik afnemen en het wooncomfort toenemen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw energierekening terug te brengen en uw wooncomfort te verhogen? Neem dan vrijblijvend contact op en bekijk ik graag voor u wat de mogelijkheden zijn.

Share: