Werkwijze

De werkwijze van Restauratiebureau Koreman is vernieuwend. Bouwhistorische verkenningen geven inzicht in de historische kwaliteiten van het gebouw maar vertalen dit niet direct naar mogelijkheden. Door een vertaalslag te maken naar de praktijk ontstaan er passende mogelijkheden. Dit gecombineerd met veel kennis over oude bouwtechnieken resulteert in maatwerk en een passend advies waarbij comfort, duurzaamheid en energieverbruik worden verbeterd zonder de historische waarde van het gebouw aan te tasten.

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijke onderwerp in de bouwwereld, zo ook bij historische gebouwen. Het verduurzamen van monumenten is zeker mogelijk en is volop in ontwikkeling. Innovatieve oplossingen zorgen voor een gebouw dat past in de 21e eeuw, maar haar geschiedenis wordt respectvol in stand wordt gehouden of in ere hersteld.

Samenwerking
Ben je zelf bouwkundige? Dan bundel ik graag onze krachten. Ben je geen bouwkundige? Dan vertaal ik jouw wensen naar een passend bouwkundig plan. Wij geloven dat door het delen van expertises en samenwerking we een hogere kwaliteit kunnen bereiken. Deze samenwerking wordt flexibel uitgevoerd, vol enthousiasme, degelijkheid en passie voor het vak.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Graag bespreek ik dit in een persoonlijk gesprek. Neem je contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking?